Kapadokya Turları

Çıkış Tarihi
KAPADOKYA TURLARI LİSTELENİYOR
  • EN İYİ FİYAT

    Konya Çıkışlı Kapadokya Turu

    Konya Çıkışlı Kapadokya Turu ile Güzel Atlar Diyarı olarak ta bilinen Kapadokya bölgesinde güzel bir gün geçirmek, unutulmayacak kareler yakalamak için özenle hazırladığımız…
    1 Gün
    Otobus
    1.000TL
    Detaylar


SÜRE
TOPLAM FİYAT

KAPADOKYA TURLARI
    

    Kapadokya tur fırsatları birçok sürprizi beraberinde getiriyor! Eğer siz de Kapadokya’yı gezme planlarınızı gerçekleştirmek istiyorsanız; Gençlik Gezileri'nin Kapadokya turlarını inceleyebilir, uygun fiyatlarla Anadolu’nun en güzel coğrafyasında yeni yerler keşfedebilirsiniz.

Kapadokya Turları Hakkında

    Tarih boyunca çeşitli efsanelere konu olmuş Kapadokya, her sezon yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. İlk insan yerleşimi Paleolitik devre kadar uzanan bölgede, Hitit ve Roma İmparatorluğu hüküm sürmüş. Erken Hristiyanlık döneminde kayalara oyulan evler ve kiliseler sayesinde Roma İmparatorluğu baskısından kaçan Hristiyanlar için sığınak görevini görmüştür. Peki Kapadokya nasıl mı oluştu? 60 milyon yıl önce Erciyes, Hasandağı ve Güllüdağ’ın püskürttüğü lav ve küllerin oluşturduğu yumuşak tabakaların milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkmış. Geçmiş zamanların Katpatuka’sı, günümüzün Kapadokya’sında; irili ufaklı vadiler, kiliseler, yeraltı şehirleri ve daha birçok gezi noktası keşfetmeniz için sizleri bekliyor.

Kapadokya Turları Fiyatları

    Kapadokya turları fiyatları her bütçeye hitap etmesiyle ön plana çıkıyor. Kapadokya turları birbirinden güzel Kapadokya otellerinde konaklama fırsatını gezi severler için sağlıyor. Dünyanın en büyüleyici güzelliğine sahip peri bacaları manzaralı otellerde konaklamak ne kadar da güzel bir fikir, değil mi? Aksaray, Nevşehir, Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göreme ve Kapadokya’nın diğer tüm popüler bölgelerine yapılacak olan Kapadokya turlarında çeşitli tarihi yapıları ve doğal güzellikleri görebileceğiniz keyifli bir gezi programına dahil olmak için TatilBudur.com Kapadokya turlarını incelemeye başlayabilir, uygun fiyatlarla daha fazla tatil yapabilirsiniz. Kapadokya balon turu fiyatları ise tatil sezonuna göre değişiklik göstermektedir. Öncelikle kaç günlük bir tura dahil olmak istediğinize karar verebilir ve tatil planınızı bu karara göre şekillendirebilirsiniz. Eğer eğlenceli ve unutulmaz bir tura katılmak ya da balayı tatilini farklı bir yerde geçirmek istiyorsanız balonlu Kapadokya turları kaçırılmaması gereken bir fırsattır.

Kapadokya’ya Ne Zaman Gidilir?

    Karasal iklimin hüküm sürdüğü Kapadokya, her mevsim bir başka güzel. Genelde bölgeye gitmek için en uygun zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Zira kültür turlarında daha çok yürüyüş yapıldığı için havaların çok sıcak veya çok soğuk olmadığı bahar aylarında Kapadokya’yı ziyaret etmek daha uygun olacaktır. Fakat kış mevsiminde Kapadokya’ya gitmeyi tercih ederseniz; bölgenin iklimi sert olduğu için karlanmaya ve buzlanmaya karşı hazırlıklı olmanızda ayrıca sıkı giyinmenizde fayda var.

Kapadokya’ya Ulaşım

    Kapadokya turlarında otobüslü ulaşım bulunuyor. Kapadokya’nın muhteşem manzaralarını seyretmek için otobüslü turlar tercih ediliyor. Konforlu Gençlik Gezileri otobüsleriyle keyifli bir yolculuk sizi bekliyor olacak. Üstelik Konya çıkışlı Kapadokya turları her pazar


Kapadokya’da Yapılacak Aktiviteler


Yeraltı Şehirleri Keşifleri : Kapadokya muhteşem yeraltı şehirleriyle dünyada sahili turizm yerlerinden birisidir. Kaymaklı Yeraltı Şehri, Derinkuyu Yeraltı Şehri , Mazı Yeraltı Şehri, Acıgöl Yeraltı Şehri, Gaziemir Yeraltı Şehri ve Özlüce Yeraltı Şehri Kapadokya’nın büyülü atmosferinde gezilip görülmeli.

Toprakla Yakınlaşın: Avanos birbirinden eşsiz çömlekleriyle ve çömlek ustalarıyla meşhur. Tüflü kırmızı toprak bakımından oldukça zengin olan bölge bu yüzden çömlek sanatının doğmasına vesile olmuş. Nevşehir Avanos Çömlekleri nasıl yapılır merak ediyorsanız; mutlaka çamur tornasının başına geçmeli ve çamurla tanışmalısınız.
Balon Turları: Kapadokya’nın büyüleyici manzaralarını yüzlerce metre yükseklikten izlemeye var mısınız? Balon turlarıyla Kapadokya’yı kuş bakışı izleyeceğiniz gibi harika fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Sabahın ilk saatlerinde kalkıp güneş doğmadan bu aktiviteye katılmanın keyfini herkes mutlaka yaşamalı.
Kapadokya’da Gezilecek Yerler


Göreme Açık Hava Müzesi: Yüzyıllar boyunca manastır hayatının hüküm sürdüğü en özel yerlerinden biri olan Göreme Açık Hava Müzesinin hikayesi M.S. 4. Yüzyılda, İlk Hristiyanlık dönemlerinde başlamasıyla biliniyor. Kayseri Piskoposu Aziz Basil’in bölgeye gelerek öğretilerini yaymaya, öğrenci yetiştirmeye başlamış ve böylelikle manastır hayatı da vadiye hakim olmuştur. Göreme Örenyeri olarak da anılan bölge, 13. yüzyıla kadar eğitim merkezi olmayı sürdürmeyi başarmıştır.
Avanos: Kapadokya bölgesinin şirin bir ilçesi olan Avanos, çömlekleriyle ünlüdür. Orta ve Kuzey Anadolu’yu dolanan Kızılırmak sayesinde, Avanos’un tüflü toprağı kızıl rengini almıştır. Avanos’a geldiğinizde çömlek atölyelerini gezip çamur tornasında seramik denemeleri yaparak gününüzü renklendirebilir, el emeği göz nuru hediyelik eşyaların satıldığı yerli halkın işlettiği dükkanları gezebilirsiniz.
Çavuşin Köyü: Göreme’ye 2 kilometre uzaklıkta yer alan Çavuşin Köyü, bölgeye hakim bir alanda bulunuyor. Eski zamanlarda köy Hristiyan keşişlerin ve toplulukların yaşadığı bir yerdi. Kayalara oyularak inşa edilmiş bu köyü Kapadokya gezilecek ve görülecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.
Sarıhan Kervansarayı: Damsa Vadisi’nde yer alan Sarıhan Kervansarayın, ll. İzzeddin Keykavus zamanında inşa edildiği tahmin ediliyor. Anadolu Selçuklu hükümdarları, Sarıhan Kervansarayı’ndan sonra bir daha han yaptırmamıştır.
Elmalı Kilise: 11. Veya 12. yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Elmalı Kilise, Kapadokya turlarının vazgeçilmez rotaları arasında bulunuyor. İçinde birçok iyi korunmuş motif ve resmin olduğu kilise, Nevşehir’in mutlaka görülmesi gereken rotaları arasında bulunuyor.
Ayvasil Kilisesi: Kapadokya’da birçok tarihi kayadan oyulmuş kilise bulunuyor. Ayvasil Kilisesi de günümüze kadar önemini koruyan ve hala ziyaretçi yoğunluğuyla oldukça ilgi gören bir kilisedir. Görece daha küçük ve şirin bir mimariye sahip kilisede tarihe tanıklık edebilirsiniz.
Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi (Kurşunlu Cami): Nevşehir il merkezinde yer alan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi, Damat İbrahim Paşa tarafından 1926 yılında yaptırılmıştır. Genel hatlarıyla klasik Osmanlı mimarisinde Batılılaşma yolundaki değişimlerin Lale Devri’nde başladığını göstermektedir.
Kapadokya’nın Doğal Güzellikleri


Narlıgöl Krater Gölü (Acı Göl): Kapadokya’nın tek krater gölü olan Narlıgöl, Ihlara Vadisi yakınlarında gizlenmiş bir cennet gibi ziyaretçiler tarafından keşfedilmeyi beklemektedir. Kapadokya gezilecek ve görülecek yerler listenize mutlaka Narlıgöl’ü eklemelisiniz.
Üç Güzeller Peri Bacaları: Kapadokya’nın simgesi haline gelmiş Üç Güzeller Peri Bacaları, birçok efsaneye de konu olmuştur. Bunlardan en bilineni ise; kralın kızının bir çobana aşık olmasıyla başlayanıdır. Kral kızının evlenmesine müsaade etmediği için doğan torunun peşine askerlerini yollar. Hikayeye göre ölmemek için bir mucize olmasını dileyen prenses bir anda çocuğu ve çobanla beraber taşa çevrilir. En önde duranın çoban, aradakinin çocuk, en arkada yer alanın ise prenses olduğuna dair efsaneler yüzyıllardır anlatılmaktadır.
Güllüdere Vadisi: Adını mevsimine ve hava koşullarına göre değişen, gün ışığıyla kırmızı gül rengine dönüşen kayalardan alan Güllüdere Vadisi, Kapadokya’nın en gözde trekking vadileri arasında bulunuyor. Bahar aylarında yeşillikler içinde yürüyüşünüzü yaparken birbirinden güzel badem ve kayısı ağaçlarıyla karşılaşabilirsiniz.
Zemi Vadisi: Göreme’nin doğusunda kalan ve yine muhteşem manzaralarla karşılaşabileceğiniz Zemi Vadisi, Kapadokya’nın en popüler yürüyüş rotaları arasında bulunuyor. Birkaç sarp kayalık dışında vadi de doğal dokuyla bütünleşmiş 4 kilise göreceksiniz. Bu kiliseler ise Saklı Kilise, Sarnıç Kilisesi, Görkündere Kilisesi ve El-Nazar Kilisesi.
Güvercinlik Vadisi: Nevşehir’in en çok merak edilen noktalarından birisi olan Güvercinlik Vadisi, adını güvercinlerden almıştır. Göreme’de bulunan Güvercinlik Vadisi, 4100 metre uzunluğa sahiptir. Eğer balona binmeyi tercih ederseniz, Güvercinlik Vadisinin muhteşem manzarasını izleyebilir, eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.
Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası: Kapadokya’nın tüm güzelliklerine şahit olacağınız bir seyir noktası. Özellikle günbatımında görsel bir şölen yaşamak istiyorsanız, Göreme Panorama Manzara İzleme Noktası bunun için en doğru yer olacaktır.
Kapadokya’nın Yeraltı Şehirleri

    UNESCO Dünya Kültürel Miras Listesi’nde bulunan Kapadokya bünyesinde 200 civarında yeraltı şehri bulunduruyor. Otantik ve benzersiz atmosferiyle birkaç yeraltı şehrini sizler için derledik:
Kaymaklı Yeraltı Şehri: Her defasında farklı güzelliklerle karşılaşabileceğiniz bir tarihi eserdir Kaymaklı Yeraltı Şehri. 8 katlı inşa edilen şehrin günümüzde 4 katı ziyarete açık. İlk katında ahır, diğer katların aşağısına inildiği zaman kilise, mezarlık ve yaşam alanları karşınıza çıkacaktır. Tüf kayalara oyulmuş yeraltı şehrinde birbirine bağlanan odalar, depolar, mahzenler ve karmaşık tüneller bulunuyor.
Derinkuyu Yeraltı Şehri: Kapadokya’nın en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi olan Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya’nın 36 yeraltı şehirlerinden en büyüğü olanıdır. 1967 yılında turizme kazandırılmış olan yapı toplamda 8 kattan oluşmaktadır. Derinkuyu ilçesinde yer alan bu yeraltı şehrinin yapılış tarihi Proto - Hitit dönemine kadar uzanmaktadır. Kapadokya’ya geldiğinizde kadim uygarlıklar tarafından inşa edilen şehri mutlaka görmelisiniz.
Özkonak Yeraltı Şehri: İdiş Dağı’nın kuzey yamaçlarında ve tüf tabakasının en yoğun olduğu vadi içerisinde bulunan şehir, muhteşem bir tarihi geçmişe sahip. Halkı hava şartlarından, yağmacılıktan, kabile savaşlarından koruyan şehir, zamanla daha derine doğru oyulmuş. Özkonak Yeraltı Şehri’ni diğer yeraltı şehirlerden ayıran bir özelliği var; taşların giriş kanalları üzerine yaptıkları delikler düşmanın üzerine kızgın yağ, ok ve mızrak atmak için oluşturulmuş.
Özlüce Yeraltı Şehri: Kaymaklı Kasabası’nın 6 kilometre batısında bulunan Özlüce Yeraltı Şehri, eski isminin Zile olmasıyla da biliniyor. Gerek jeolojik gerekse de mimarisi bakımından farklı bir yeraltı şehri Özlüce. Diğer şehirlerde olduğu gibi burada şehir katlardan oluşmuyor. Bunun yerine daha geniş bir alana yayılmış şehir. Özlüce Yeraltı Şehri’nde göçük tehlikesi olduğu için ziyarete henüz açılamamıştır.
Mazı Yeraltı Şehri: Kapadokya’nın en son keşfedilen yeraltı şehirlerinden birisi olan Mazı Yeraltı Şehri’nin tarihi Helenistik döneme dayanıyor. Kayadan oyma mezar ve kiliselerin tarihinin 2000 yıl öncesine dayandığı ve birçok farklı uygarlıkların şehirde yaşadığı biliniyor. Kimi kaynaklara göre adını Mazı ağacından alan, kimi kaynaklara göre ise de adını Mazata’dan (Antik Kent) alan yeraltı şehri, Mazı Köyü’nde bulunuyor.
Kapadokya Milli Parkları

    Göreme Milli Parkı ve Kapadokya: Kalkolitik dönemden beri çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Kapadokya; Erciyes Dağı, Hasan Dağı tüflerinin rüzgar ve su aşındırmasıyla olağanüstü yapı ve şekilleriyle bilinmektedir. 7-13. Yüzyıllarda baskılardan kaçan Hristiyanların yerleşmesiyle zamanla Hristiyanlığın önemli bir merkezi haline gelmiştir. Göreme Milli Parkı; Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri, Karain Güvercinlikleri, Karlık Kilisesi, Yeşilöz Theodoro Kilisesi ve Soğanlı Arkeolojik Alanı’nı kapsamaktadır.

Kapadokya Müzeleri
Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi: İslam tarihinin en büyük düşünürlerinden birisi olan Hacı Bektaş-ı Veli, Kapadokya’yı kendine yurt edinmiştir. Nevşehir’de bulunan Hacı Bektaş Veli Türbesi sadece tarihsel bir yapı değil aynı zamanda Bektaşiliğin dünyaya yayılmaya başladığı merkez olarak da bilinmektedir. 1964 yılında Müzeye dönüştürülen yapıda Bektaşilerin günlük yaşamında kullandığı eşyaları da ve el yazmalarını da görebilirsiniz.
Avanos Saç Müzesi: Dünyada eşi ve benzeri bulunmayan Avonos Saç Müzesi, dünyanın en ilginç 15 müzesi listesinde 6.sırada yer alıyor. Adını içerisinde bulunan 16 binden fazla kadın saçı tutamından alıyor. 1979 yılında açılan müze Avanos’a gelen ziyaretçiler sayesinde zamanla anı mabedine dönüşmüş. Hatta kimi kadınlar yine bir gün gelip bulmak umuduyla isim ve telefon bilgilerini de saçlarına iliştirmişler. Saç müzesini kuran çömlek ustası Galip Körükçü her sene bu saç demetlerinden 20 tanesini rastgele seçerek çekiliş yapıyor ve saç kazananları yeniden Kapadokya’ya davet ediyor.
Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi – Bebek Müzesi: Ürgüp’e 10 kilometre mesafede bulunan Mustafapaşa (Sinasos), birçok değerli yapıta ev sahipliği yapmakta. 170 yıllık bir konakta bulunan müze, aynı zamanda Bebek Müzesi olarak da biliniyor. Muhteşem bir el yapımı bebek koleksiyonuyla dolu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Kapadokya’da Alışveriş

    Kapadokya’da yok yok. Bu otantik şehirde birbirinden ilginç objeler ve yiyecekler bulabilirsiniz. Örneğin Kapadokya’yı Ekim-Kasım aylarında ziyaret edecekseniz Trüf mantarı alabilirsiniz. Siyah altın olarak da bilinen bu mantar türü, rağbet gören yiyeceklerin başında geliyor. Ve Kapadokya’dan ne alınır sorusunun cevabı tabi ki Avanos çömlekleri, tabakları ve testileri! İlginç bir hediye alternatifi de olarak Üçhisar’da Onyx ve Zultanit taşından yapılma çeşitli objeler de bulabilirsiniz. Eğer yolunuz Soğanlı Köyü’ne düşerse köyle bütünleşmiş bez bebekler sizi bekliyor olacak.

Kapadokya’da Eğlence


Kapadokya’da Gündüz Eğlenceleri: Öncelikle Kapadokya’da ister tarihi bir keşif yaparken, ister yemek yerken kendinizi muhteşem peribacaları manzarasına kaptırabilirsiniz. Geniş vadilere sahip Kapadokya’da ayrıca birçok spor aktivitesi de yapabilirsiniz. ATV safari yaparak yeni yerler keşfedebilir, dilerseniz de trekking turlarına katılarak doğayla iç içe spor yapabilirsiniz. Kapadokya gezi turları işte bu kadar eğlenceli!
Kapadokya’da Gece Hayatı: Genellikle huzur ile özdeşleşen Kapadokya bölgesinde gece hayatına dair alışkanlıklar değişiklik göstermektedir. Nevşehir merkezde bulunan restoran ve kafeler zaman zaman canlı müzik yapmaktadır. Kapadokya eğlence mekanları özellikle Türk geceleriyle kültürlerini canlı tutmaya özen göstermektedir.
Kapadokya Festivalleri


Aksalur Kiraz Bayramı: Aksalur kasabasında her sene Haziran ayında düzenlenen festivalde bölgede yetişen birbirinden lezzetli kirazların tadına bakabilirsiniz. Kirazların halkla buluşması ve üretimin arttırılması amacını taşıyan festivale mutlaka uğramalısınız.
Uluslararası Avanos Turizm ve El Sanatları Festivali: Seramik sanatıyla bütünleşen Avanos’ta her sene Uluslararası Avanos Turizm ve El Sanatları Festivali genellikle Eylül ayında düzenleniyor. Çanak-çömlek yapımı, halıcılık gibi el emeği ürünlerin sergilendiği festivalde çamur tornasının başına geçip kendi çömleğinizi de yapabilirsiniz.
Cappadox Festivali: Dünyanın en iyi festivalleri arasında gösterilen Cappadox Festivali aynı zamanda ülkemizin ilk alternatif deneyim festivali olarak da biliniyor. Festivalde farklı tarza sahip müzikler, sanat etkinlikleri ve gastronomik lezzetler bir arada bulunuyor.
Hacı Bektaşi Veli’yi Anma Törenleri ve Sanat Festivali: Her sene Ağustos ayında 3 gün boyunca kutlanan festivali her sene birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Hacı Bektaş Veli’nin inzivaya çekilidi Çilehane’deki mağara ve günahı olanların geçemeyeceğini inanılan Delikli Taş, en çok ziyaret edilen noktalar arasında bulunuyor.
Kozaklı Termal Kaplıcaları Festivali: Termal kaplıcalarıyla meşhur olan Kozaklı, her sene Kozaklı Termal Kaplıcaları Festivaline ev sahipliği yapıyor. ‘’Suyun şifaya dönüştüğü yer’’ sloganıyla düzenlenen Kozaklı’ya uğramalı, termal sularında şifa bulmalısınız.
Kapadokya’da Ne Yenir?

    Bölgenin en bilinen ve en meşhur lezzeti olan Testi Kebabı, mutlaka yenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor. Çömlekçilikle özdeşleşmiş Kapadokya’da yemeklerin pişmiş topraklarda pişirilmesi lezzete lezzet katmakta. Bunun dışında yaprak sarma, dolaz, kuru kaymak, sütte kavrulan meşhur kabak çekirdekleri, kuru kayısı, köftür, kuru üzüm, pestil ve pekmez de Kapadokya’nın geleneksel lezzetleri arasında bulunuyor.

Kapadokya’da Nerede Kalınır?

    Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmasından dolayı Kapadokya’da otel sayısı artış göstermiş durumda. Taş evlerden oluşan Kapadokya otellerinin her biri mistik bir atmosfere sahip. Erciyes, Güllüdağ ve Hasandağ’ın püskürttüğü lavlardan oluşan bu doğa harikası bölgeyi baştan sona keşfedeceğiniz bir tatil için Kapadokya otellerinde rezervasyon yaptırabilirsiniz. Dilerseniz de Türkiye’nin en popüler tur konseptleri arasında bulunan Kapadokya turlarına katılım sağlamak isterseniz hemen Gençlik Gezileri kültür turlarını incelemeye başlayabilir, hayalinizdeki tatili gerçeğe çevirebilirsiniz.